5 Citea’s SLF-120 Electric voor HTM in Den Haag

5 Citea’s SLF-120 Electric voor HTM in Den Haag

30 januari 2018

Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM heeft een contract ondertekend voor een order van 5 Citea’s SLF-120 Electric bij VDL Bus & Coach, met een mogelijke uitbreiding van nog eens 3 bussen. Dit is de eerste stap die de Haagse vervoerder zet richting volledige transitie naar zero emissie busvervoer.

Naast deze elektrische bussen gaat VDL ook de laadinfrastructuur, inclusief gehele installatie en project management verzorgen. Hiermee is VDL niet alleen busleverancier maar ook systeemleverancier. De bussen met pantograaf op het dak worden door middel van opportunity charging gedurende de dag snel geladen, daarnaast wordt ook ’s nachts geladen om de batterijen te balanceren. Op deze manier zijn de bussen een hele dag inzetbaar.

VDL Bus & Coach als vertrouwde partner voor transitie projecten


In Nederland is dit inmiddels het negende VDL-project in de transitie naar een volledig zero emissie busvervoer. Onder andere in Eindhoven, Venlo, Groningen en Maastricht profiteert het publiek al van deze stille en schone bussen. Dagelijks leggen alle elektrische VDL-bussen samen gemiddeld 21.000 kilometer af.

VDL Bus & Coach is voorloper in de transitie naar schoon en stil openbaar vervoer. Met slimme laadstrategieën en maatwerk bussen kan bijna elke vorm van zero emissie openbaar busvervoer uitgevoerd worden.

VDL Bus & Coach


De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassismodules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België. Hoog in het vaandel van VDL Bus & Coach staan kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, het milieu, een laag brandstofverbruik, comfort en lage onderhoudskosten. De verkoop van de VDL Bus & Coach producten vindt plaats door middel van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, importeurs en agenten in meer dan 30 landen. Daardoor kunnen vervoersoplossingen op maat worden aangeboden. Voor after sales service en onderhoud kan de klant rekenen op een vlekkeloos en snel ingrijpen door medewerkers van één van de vele servicepunten. Een zeer omvangrijk distributienetwerk zorgt ervoor dat reserveonderdelen en busgerelateerde artikelen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming geleverd worden. VDL Bus & Coach is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa.

VDL Groep


VDL Bus & Coach is onderdeel van VDL Groep. VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 94 werkmaatschappijen, verspreid over 20 landen, met ruim 16.000 medewerkers en een jaaromzet van 3,2 miljard euro in 2016. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.

Terug