Specialisaties

VDL RPI Metaal heeft zichzelf in de loop der jaren ontwikkeld in een breed spectrum van specialisaties. 

Het aanbieden van een breed dienstenpakket voor onze klanten. Productie in eigen huis van een plaatje met een gaatje tot een complexe lassamenstelling.

In zowel grote als kleine series lassen wij plaatwerk tot een samenstelling. Van eenvoudig tot complexe samenstellingen is wat wij dagelijks doen.

Handmatig lassen, robotlassen en puntlassen van zowelstaal, RVS als Aluminium. 

 Complexe Samenstelling Complexe Lassamenstelling

Sinds 2015 zijn wij gecertificeerd voor ISO 3834-2, wat de kwaliteit van ons laswerk waarborgt. Wij zijn in staat uw koolstofstaal of RVS leidingwerk projecten tot in de puntjes te verzorgen. Het maken van werktekeningen, inkopen van buis en fitting materiaal en het (pre) fabriceren van het leidingwerk, wij kunnen het geheel verzorgen. Eventuele aanvullende eisen als oppervlakte behandelingen en niet destructieve onderzoeken (NDO) kunnen wij uiteraard ook voor u regelen.
Bent u opzoek naar een leverancier van proces, utility of sanitair leidingwerk? VDL RPI Metaal is de partner die u zoekt!

In onze werkplaats zijn we voorzien van diverse moderne machines, waaronder een lasersnijmachine, (CNC) draai-en freesmachines en (CNC) kantbanken waardoor wij u, naast het leidingwerk ook kunnen helpen met het maken bijvoorbeeld non-standard flenzen of plaatwerk. Deze flexibiliteit in onze productiehal maakt VDL RPI Metaal de ideale leverancier voor uw leidingwerk.
Ook het fabriceren en leveren van uw ‘’primary’’ en ‘’secondary’’ pipe supporting kunnen wij, als gecertificeerd EN1090 -EX3 bedrijf, verzorgen. Pijpschoenen, beugels, frames of dummy legs, bij VDL RPI Metaal bent u aan het juiste adres !

 piping rotterdam

piping zuid holland

pijpfitten zuid holland

Aan een tank, welke op het chassis van een vrachtwagen staat, bouwen wij alle benodigde onderdelen tot een geheel. Maar ook een hulpchassis met de daarbij behorende onderdelen kunnen wij maken.

Tankbouw Vrachtwagen 

 tankbouw rotterdam

Tankbouw Dordrecht 

Wij maken rondbocht transporteurs. Alles in eigenhuis van plaatwerk tot montage en verpakken en steeds klantspecifiek.

Itransporteur transporteurs

Ook het dunnere plaatwerk is bij ons in goede handen. Niet alleen het laseren / ponsen en kanten maar ook dun plaatwerk samenstellen.

Dun-plaatwerk rotterdam Dun-plaatwerk

Bij de inrichting openbare ruimte kunt u denken aan kunstvoorwerpen en buitenmeubilair, boombakken, bloembakken, banken, EV laadpalen en afvalbakken om het straatbeeld te verfraaien. Maar ook frames voor reclameborden aan lantaarnpalen komen bij ons vandaan. Veel gebruikte materialen in deze branche zijn CorTen A (weerbestendig staal), RVS, thermisch verzinkte materialen en aluminium.

kunstvoorwerpen rotterdam kunstvoorwerpen laten maken

Sinds januari 2017 is VDL RPI Metaal ook gecertificeerd voor NEN-EN 1090-2 tot en met EXC3. Certificering voor EN 1090 is een vervolg op onze certificering voor ISO 3834-2. Dit stelt ons in staat om staalconstructies te produceren onder EN 1090-2 van EXC1 tot en met EXC3.

Snelkoppeling  naar het certificaat.

De methode van verklaren is 3a. Dit houd in dat onze klant het ontwerp maakt en berekent en dat wij conform de onderdeelspecificaties (werktekeningen) de constructie produceren. Een eventuele corrosiebescherming kunnen wij ook laten verzorgen.

Constructies uit roestvast staal en aluminium kunnen wij vooralsnog niet leveren onder EN 1090.

Mocht u vragen hebben of wij wat voor u kunnen betekenen dan horen wij dat graag.