Pijpleidingen (Piping)

Pijpleiding

Sinds 2015 is VDL RPI Metaal gecertificeerd voor ISO 3834-2, wat de kwaliteit van ons laswerk waarborgt. Wij zijn in staat uw koolstofstaal of RVS leidingwerk projecten tot in de puntjes te verzorgen. Het maken van werktekeningen, inkopen van buis en fitting materiaal en het (pre) fabriceren van het leidingwerk, wij kunnen het geheel verzorgen.

Normen, onderzoek, testen en nabehandelingen

Eventuele aanvullende eisen als oppervlakte behandelingen en onderzoeken kunnen wij uiteraard ook voor u regelen.

Welke onderzoeken & testen ?

Niet descrutief onderzoek - Als men materiaal wil onderzoeken zonder dit te vernietigen kan men er voor kiezen om een niet-destructief onderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken worden ook wel aangeduid met de afkorting NDO. Hierbij wordt het materiaal en werkstuk niet vernietigd. Er zijn voor NDO wel complexere technieken nodig dan de technieken die voor destructief onderzoek worden gebruikt. NDO wordt bijvoorbeeld gedaan doormiddel van röntgenfoto’s of doormiddel van geluidsgolven. Daarnaast zijn er nog verschillende andere varianten van NDO. Destructief onderzoek is over het algemeen eenvoudiger dan niet-destructief onderzoek.

Destructief onderzoek - Doormiddel van destructief onderzoek worden materialen getest op hun sterkte. Deze onderzoek vorm wordt ook wel afgekort met DO. Er zijn verschillende onderzoeksmethodes die onder destructief testen vallen. De aanduiding ‘destructief’ maakt duidelijk dat het materiaal dat getest wordt na afloop van de test niet meer bruikbaar is. Een materiaal of werkstuk wordt destructief onderzocht om na te gaan wat de kwaliteit is van dit materiaal of werkstuk. Er wordt informatie ingewonnen over de eigenschappen van het materiaal of het werkstuk zodat men weet wat de kwaliteit is van de materialen en werkstukken die op dezelfde wijze zijn geproduceerd of samengesteld als het geteste object. Daarbij wordt bij destructief onderzoek vooral aandacht besteed aan de bezwijkvorm van het testobject.

Possitive Material Indentification (PMI) - Doormiddel van PMI onderzoek controleren we of werkelijk de juiste materialen zijn gebruikt voor het product. 

Afpersen en lektesten - Hiermee wordt gekeken of respectievelijk een water- of gasleiding geen gebreken vertoont. Door afpersen is het mogelijk om een waterleiding te controleren op lekkages. Lektesten worden gedaan bij onder anderen gasleidingen. Zo is de betrouwbaarheid van de leidingen te garanderen.  

Normen

VDL RPI Metaal houd zich aan de Europese(DIN) norm en Amerikaanse(ANSI) norm. Deze worden aangehouden als meetgraad voor kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Materiaal

In onze werkplaats zijn we voorzien van diverse moderne machines, waaronder een lasersnijmachine, (CNC) draai-en freesmachines en (CNC) kantbanken waardoor wij u, naast het leidingwerk ook kunnen helpen met het maken bijvoorbeeld non-standard flenzen of plaatwerk. Deze flexibiliteit in onze productiehal maakt VDL RPI Metaal de ideale leverancier voor uw leidingwerk.
Ook het fabriceren en leveren van uw ‘’primary’’ en ‘’secondary’’ pipe supporting kunnen wij, als gecertificeerd EN1090 -EX3 bedrijf, verzorgen. Pijpschoenen, beugels, frames of dummy legs, bij VDL RPI Metaal bent u aan het juiste adres !

Contact

Bent u opzoek naar een leverancier van proces, utility of sanitair leidingwerk? VDL RPI Metaal is de partner die u zoekt! U kunt altijd contact met ons opnemen.

 

piping rotterdam

piping zuid holland

pijpfitten zuid holland

Op zoek naar een leverancier van proces-, utiliteits- of sanitair leidingwerk in Nederland? VDL RPI Metaal is de partner die u zoekt!