Beleef techniek tijdens de Dutch Technlogy Week van 20 t/m 25 mei

Beleef techniek tijdens de Dutch Technlogy Week van 20 t/m 25 mei

30 april 2019

Van maandag 20 t/m zaterdag 25 mei 2019 vindt voor de 8e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden diverse evenementen georganiseerd voor scholieren, studenten, professionals en alle andere geïnteresseerden. VDL Groep is partner van de DTW en doet mee met meerdere events. Op dinsdag 21 mei brengen scholieren van het voortgezet onderwijs tijdens de Young Talent Tour een bezoek aan VDL ETG Eindhoven, VDL HMI en VDL PMB-UVA. Op dezelfde dinsdagochtend bezoeken mbo-studenten VDL Bus Valkenswaard en VDL Bus Modules, VDL TIM Hapert, VDL Industrial Modules, VDL GL Precision en VDL ETG Precision. Ook doet VDL mee met het onderwijsprogramma tijdens de KempenTech in Hapert op vrijdag 24 mei 2019. 

Verder doet VDL nog mee aan de volgende evenementen: 

Night of the nerds 

Night of the Nerds is hét event waar jongeren worden ondergedompeld in de allernieuwste ontwikkelingen in de wereld van innovatie, techniek en creativiteit. Ruim 5.000 jongeren komen op dinsdag 21 mei af op het bomvolle programma met bijna 100 activiteiten. Plezier wordt gecombineerd met de nieuwste technologie! Parkeer je eigen MINI met behulp van een robot, las je eigen ijzeren bal, proef 3D-geprinte producten en doe mee aan onze speciaal gemaakte microscopie workshop met professor Damir Mumini.

Mission Tech

Met dit evenement prikkelen en enthousiasmeren we kinderen op een speelse wijze voor technologie en de toekomst. Een onbewuste leerzame ervaring met veel fun, die kinderen bewust maakt van het gegeven dat technologie overal om ons heen is. Maak je eigen borstelrobot, laat je haar stijlen door technologie, ontmoet Pleo de dinosaurusrobot en speel een spannende virtual reality game.

High Tech Ontdekkingsroute (HTOR) – KempenTech

Neem een kijkje in de keuken bij verschillende hightech-bedrijven tijdens de HTOR. Op diverse locaties is er veel te beleven in het kader van techniek. VDL Groep staat op hotspot ‘KempenTech’ in Hapert. In de centrale tent kun je op onze stand van plaatmateriaal een telefoonstandaard maken, een elektrowagentje in elkaar zetten, 3D-geprint eten proeven en je eigen vliegtuigje  bouwen. Op de banenbeurs zijn we uiteraard ook vertegenwoordigd. Kortom; een dag vol belevenissen die je niet wil missen!

Verder zijn we met VDL Industrial Modules vertegenwoordigd op de Hotspot Helmond-de Peel bij Franke in Helmond.

Lees meer 

Andere hotspots in de regio Eindhoven zijn ‘Strijp-T’, ‘Philips Innovation Center’ en ‘Brainport Industries Campus’. DTW wordt dit jaar ook landelijk ondersteund door FME. Ook andere steden haken aan met een DTW-hotspot: Nijmegen (Novio Tech Campus & Radboud Universiteit), Tilburg (Stappegoor) en Assen (Resato International).   

Maak ook familie en vrienden enthousiast om VDL Groep te bezoeken tijdens een van bovenstaande evenementen. 

Meer informatie over de Dutch Technology Week 

Terug