Robotlassen in Nederland

Robotlassen bij VDL RPI Metaal, productie omhoog, kosten omlaag!

Twijfelt u of uw product op onze robots gelast kan worden? Neem vrijblijvend contact met ons op, voor complexe producten of voor seriewerk.

Wij beschikken over 4 Panasonic lasrobots. Onze robots kunnen MIG/MAG en TIG lassen met aluminium, RVS en staal. Draad 0.8 tot 1.6MM. Verder zijn de robots uitgerust met o.a. de volgende opties:

 • Gasbewaking
 • Quick Touch taktiel zoeksysteem (Om tolleranties in het product te corrigeren)
 • Automatische Tool Controle 
 • Panasonic Alu Active Wire software
 • Automatisch reinigen van de gascup
 • Hyper Dip-Pulse Control (Minder spatten en meer gecontroleerde lasboog dan bij normale pulse)
 • Arc Start Retry (Als het niet lukt de lasboog te ontsteken door bijv. silicaten, probeert de robot het 0.5-2mm verder nog een keer)
 • Lasrobots met draaitafel en dropcenter
 • Lasrobots met dubbel manipulator voor complexe werkstukken met een maximale lengte van 3000 mm

Meer voordelen van lasrobots

 • Lassen met grotere precisie
 • Ook winstgevend bij klein tot middelgroot laswerk
 • Besparen van menselijke arbeid
 • Hogere lassnelheden
 • Maximale productiviteit
 • Veilig voor de operators(geen lasdampen)

Pulse-stitch panasonic robot met active wire

Met onze lasrobots hebben wij software waarbij we met het MIG lasproces het TIG uiterlijk kunnen nabootsen. Veel bedrijven stappen hier op over omdat de kwaliteit constant is en er minder wamte wordt ingebracht. Daarnaast als er met AlSi 5 lasdraad wordt gewerkt is de las ook volledig blank zonder nabewerking. Wilt u hier meer informatie over of wilt u een proeflas bij ons laten doen voor uw product ? Neem contact op.

RobotlassenPanasonic Pulse-Stitch Robotlassen

 

Wat is robotlassen?


Een lasrobot is een robot (of eigenlijk eerder een robotarm) die gebruikt wordt voor laswerkzaamheden. Een lasrobot wordt aangestuurd door een computer en kan voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden volledig zelfstandig verrichten.

De eerste inzet van robots bij het lassen dateert uit de jaren 1960, maar echt grootschalige toepassing hiervan begon pas in de jaren 1980, toen de automobielindustrie hier grootschalig op overstapte. Sindsdien is het gebruik van lasrobots in de metaalindustrie explosief toegenomen. Inmiddels wordt meer dan 20% van het totale aantal industriële robots gebruikt voor lasdoeleinden.

De typische lasrobot bestaat uit een arm die langs meerdere (meestal 6) assen kan bewegen. Aan het uiteinde van de arm bevindt zich de laselektrode(n).
Er bestaan ook lasrobots die niet met een vrij beweegbare arm werken maar met een lineair systeem (x-y-z).

Soms wordt bovendien een 'handlingrobot' gebruikt, waaraan het te lassen werkstuk wordt bevestigd. Daardoor worden werkstukken niet alleen in de gewenste positie gebracht, maar ook aan- en afgevoerd.

Robotlassen RotterdamRobotlassen NederlandRobotlassen Offerte-

 

VDL RPI Metaal is het beste lasbedrijf van Nederland. Ontdek de mogelijkheden van onze lastoepassingen. Neem contact op voor meer informatie!

Wij kunnen ook mallen ontwerpen en voor u maken.

Verder kunt u bij ons terecht voor o.a. :

Waarbij vooral gespecialiseerd in:

Nog niet overtuigd over robotlassen?

VDL RPI Metaal heeft jarenlange ervaring met lassen, ons lasbedrijf is 3834-2 gecertificeerd. Wij lassen op hoog niveau en hebben veel kennis opgedaan over lassen. Deze kennis passen wij dagelijks toe in de praktijk. Het robotlassen is uitstekend te combineren met 5-assig frezen. Wij streven er naar elk product slechts eenmaal op te spannen waardoor nauwkeurige toleranties behaald kunnen worden. Klanten van ons zijn altijd zeer tevreden, dit kunt u ook terug zien in de Google reviews.

VDL RPI Metaal uw partner voor laswerk en plaatwerk, gevestigd in Hendrik Ido Ambacht, tussen Rotterdam en Dordrecht. Wij leveren in Nederland maar ook daar buiten.

VDL RPI Metaal is in het bezit van het lascertificaat NEN-EN-ISO-3834-2.